Sjove Gå-Til-Bords Lege

 

Sjove Gå-Til-Bords Lege

Her er nogle af de sjove Gå-Til-Bords lege, som jeg selv er blevet præsenteret for gennem tiden. En Gå-Til-Bords leg er rigtig god, når gæsterne skal blandes vilkårligt. På den måde undgår man at gæsterne sætter sig i "fraktioner". Selve Gå-Til-Bords legen kan arrangeres, så den bliver mere eller mindre vilkårlig. Den ene yderlighed er den fiks og færdige bordplan, så alle ved hvor de skal sidde.

Næste niveau er at bestemme hvor f.eks mændene skal sidde, og så lade tilfældigheden råde over, hvem de skal have som borddame. Den endnu løsere bordplan får man, ved stadig at sætte bordherre og borddame sammen tilfældigt, men samtidig lade det være tilfældigt hvor i selskabet de skal sidde.

Og så for god ordens skyld: På hvilken side sidder bordherren? Han sidder til venstre for sin borddame. Klik på linket, hvis du vil læse om de forskellige huskeregler for hvor bordherren og hvor borddamen skal sidde.

 

Kendte Citater

Gå til bords vha kendte citater.

Lad gæsterne trække et citat, forfatternavnet ligger på tallerkenen. Kvinder og mænd vælger citat fra forskellige poser.

Alternativt får mænd citatet og kvinder navnet - find hinanden!

Læs mere ...

Regnestykker

Gæsterne trækker et regnestykke, resultaterne ligger på tallerkenen. Kvinder og mænd vælger fra forskellige poser.

Alternativt får mænd regnestykker og kvinder resultater - find hinanden!

 

Læs mere ...

Vendespil

Find et gammelt vendespil, del det i 2 bunker til hhv kvinder og mænd. Efter de har valgt deres kort, skal de finde deres borddame hhv bordherre.

 

 

 

Læs mere ...

Halve spillekort

Find et almindeligt spil kort. Del kortene i 2 dele, et til kvinderne et til mændene. Efter de har valgt deres kort, skal de finde deres borddame hhv bordherre, ved at finde den anden halvdel til deres kort.

 

Læs mere ...

Sang

Mænd vælger 1. linie i en sang, kvinderne 2. linie. Mændene går nu rundt og synger for kvinderne, som svarer med deres linie.

Når linierne passer, har borddame og bordherre fundet hinanden

 

Læs mere ...

Dyrelyde

Begge køn trækker en dyrelyd, hvorefter de går rundt imellem hinanden og siger deres lyd, til de finder deres bordfælle.

Alternativt siger mændene deres lyd for kvinderne, som så skal svare med deres

Læs mere ...